Лиса Кудроу е американска актриса и продуцент, носителка на награди Еми“ и Сателит“,

...
Лиса Кудроу е американска актриса и продуцент, носителка на награди Еми“ и Сателит“,
Коментари Харесай

Шантавата Фийби на 60! Честит рожден ден на Лиса Кудроу от „Приятели“

Лиса Кудроу е американска актриса и продуцент, носителка на награди „ Еми “ и „ Сателит “, номинирана е за „ Златен глобус ". Най-известна е с ролята си на шантавата Фиби Бюфе в паметния комедиен сериал „ Приятели “. Днес тя навършва 59 години!

Други известни продукции с нейно присъединяване са филмите „ Анализирай това “, „ Доктор Дулитъл 2 “, „ Анализирай това “, „ Издънка в синьо “, „ Лесна, А? “, „ Да разлаем съседите “, сериалите „ Луд съм по теб “, „ Семейство Симпсън “, „ Завръщането “, „ Онлайн терапия “ и други.



Актрисата е родена на 30 юли 1963 г. в богатия квартал Енсино на град Лос Анджелис, Калифорния. Баща ѝ Лий Кудроу е прочут доктор, майка ѝ Недра е туристически сътрудник.  Лиса има по-голяма сестра на име Хелън Марла и по-голям брат, неврологът Дейвид Б. Кудроу. Тя е племенница на композитора Харолд Ферберман.

 лиса кудроу Getty/Gulliver

Взимала е уроци по китара като дете и е левичарка. През 1979 г. когато е на 16 години тя се подлага на ринопластика, заявявайки че преди е имала крив нос, а новият е „ доста по-малък “.

На 27 май 1995 г. Лиса става първата актриса от „ Приятели “, която се омъжва. Тя подписва брак с Майкъл Стърн. Лиса и Майкъл имат един наследник на име Джулиън Мъри, роден на 7 май 1998 г., и живеят близо до Бевърли Хилс, Калифорния. Бременността на Лиса Кудроу е включена в „ Приятели “ като нейната героиня Фиби, която ражда тризнаци.
 Запознайте се с порасналите деца на актьорите от „ Приятели “  Запознайте се с порасналите деца на актьорите от „ Приятели “  Запознайте се с порасналите деца на актьорите от „ Приятели “  Запознайте се с порасналите деца на актьорите от „ Приятели “
Лиса Кудроу приказва свободно два езика – британски и френски. Тя даже включва безупречните си умения по френски в епизод от " Приятели " и дружно с Мат Лебланк основават една от най-забавните подиуми в историята на сериала.



 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР